lauantai 22. lokakuuta 2011

Oriflame-kutsut ja mun ensimmäinen vaahtokarkkimassa :>

Loma alkoi!
Sen kunniaksi ajattelin kiusata mahdollisia lukijoita tämmöisellä massiivisella postauksella jossa pääsee esille myös maailman paras kakkupohjan ohje :)

Ohje on tässä, jospa siitä saa selvää. Tein halkaisijaltaan 25cm irtopohjavuokaan 1 ½ kertaisen taikinan eli kuuden munan kakun. Isompiin juhliin olen tehnyt tätä myös 8:lla kananmunalla :)



 1. Leikkaa leivinpaperia vuoan pohjalle
 2. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat
 3. Riko kananmunat kulhoon. 
 Vaahdotus onnistuu joko yleiskoneessa tai sähkövatkaimella.


<--Minun ja äitin halvat huvit :D
  4. Mittaa sokeri kananmunien joukkoon...
 ..ja vatkaa kuohkeaksi, valkeaksi vaahdoksi.
------------>
5.Sekoita leivinjauhe ja muut kuivat aineet omassa kulhossaan.

 6. Sihtaa kuivat aineet munasokerivaahtoon...


..ja kaada seos vuokaan
----->


Seuraavana päivänä halkaisin kakun kolmeen osaan: ensimmäiseen väliin tuli omenahilloa ja toiseen vaniljarahkaa. Tätä kakkupohjaa ei tarvitse päivän "vanhana" edes kostuttaa :)

Vaahtokarkkimassa kaulitaan tomusokerin päällä.
---->



 & leikellään sopivaksi. Pikkuleipämuotilla saa leikattua kauniita koristeita. 
Tavallisilla kermapursotteilla ja koristelugeelillä laitettuna valmis kakku näytti kutakuinkin tältä! (Koristekukat olivat tässä kohtaa vielä jääkaapissa)


Tämä kakku onnistuu hyvin myös gluteenittomana: vehnäjauhot korvataan samalla määrällä esim karkeita gluteenittomia jauhoja. Myös korppujauho täytyy muistaa jättää pois.


Huippua lomanjatkoa kaikille, huomenna täällä luvassa mustikkajuustokakku-ohjetta :>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti