Sen kunniaksi ajattelin kiusata mahdollisia lukijoita tämmöisellä massiivisella postauksella jossa pääsee esille myös maailman paras kakkupohjan ohje :)
Ohje on tässä, jospa siitä saa selvää. Tein halkaisijaltaan 25cm irtopohjavuokaan 1 ½ kertaisen taikinan eli kuuden munan kakun. Isompiin juhliin olen tehnyt tätä myös 8:lla kananmunalla :)
1. Leikkaa leivinpaperia vuoan pohjalle
2. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat
3. Riko kananmunat kulhoon.
Vaahdotus onnistuu joko yleiskoneessa tai sähkövatkaimella.
<--Minun ja äitin halvat huvit :D
4. Mittaa sokeri kananmunien joukkoon...
..ja vatkaa kuohkeaksi, valkeaksi vaahdoksi.
------------>
5.Sekoita leivinjauhe ja muut kuivat aineet omassa kulhossaan.
..ja kaada seos vuokaan
----->
Seuraavana päivänä halkaisin kakun kolmeen osaan: ensimmäiseen väliin tuli omenahilloa ja toiseen vaniljarahkaa. Tätä kakkupohjaa ei tarvitse päivän "vanhana" edes kostuttaa :)
Vaahtokarkkimassa kaulitaan tomusokerin päällä.
---->
& leikellään sopivaksi. Pikkuleipämuotilla saa leikattua kauniita koristeita.
Tavallisilla kermapursotteilla ja koristelugeelillä laitettuna valmis kakku näytti kutakuinkin tältä! (Koristekukat olivat tässä kohtaa vielä jääkaapissa)
Tämä kakku onnistuu hyvin myös gluteenittomana: vehnäjauhot korvataan samalla määrällä esim karkeita gluteenittomia jauhoja. Myös korppujauho täytyy muistaa jättää pois.
Huippua lomanjatkoa kaikille, huomenna täällä luvassa mustikkajuustokakku-ohjetta :>
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti