sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Omenapiirakkaa illalla ja pekonipiirakkaa aamulla :)


 Elikkä munat ja sokeri vaahdoksi esimerkiksi yleiskoneessa, kuivat aineet sekaisin erillisessä kulhossa. Vuoraa syvä pelti leivinpaperilla.
 

Kun munasokerivaahto on valmista, lisää jauhoseos, omenamehu ja sulatettu, jäähtynyt rasva

                                Lisää hilloa/marjoja taikinan päälle ja paista 200 asteessa 25-30min



Pekonipiirakka
Tässä aamullinen oma ohjeeni :)

POHJA:
1dl ruisjauhoa
1 ½ dl vehnäjauhoja
vajaa ½ dl vettä
1. Paista pohjaa n. 10-15 min 225 asteessa
TÄYTE 1:
pekonia
punasipulia
valkosipulia
2. Paista pannulla pekonit kypsäksi ja lisää sipulit
TÄYTE 2:
1 prk maustettua rahkaa (esim. valio yrttirahka)
1 dl maitoa/kermaa
2 kananmunaa
3. Pohjan paistamisen jälkeen lisää täytteet pohjan päälle ja paista n. 20 min tai kunnes pohja on hyytynyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti