Okei eli ohjetta siinä, vanhasta ohjeesta johtuen mittayksikkö on siis kahvikuppi :O 1kk= n 1.5 dl
Aluksi voi laittaa kananmunat ja sokerin vatkautumaan :)
Kuivat aineet siis sekoitetaan ja mausteita voi lisätä maun mukaan.
Tässä kakussa oli lisänä neilikkaa, kaardemummaa, kaakaojauhetta ja hasselpähkinäjauhetta, myös kaneli, rusinat ja kaupoissa myytävät valmiscrushit sopivat tähän kakkuun. Jouluna kakkuun voi lisätä esim. piparitaikinaan kuuluvia mausteita. :))
Ja samasta taikinasta valmistuu siis kaksi kakkua, jotka voi paistaa yhtäaikaa! :)
Sitten mitataan vesi ja margariini kattilaan, annetaan sulaa hyvin pienellä lämmöllä ja kiehautetaan lopuksi.
Vuoat kannattaa voidella hyvin ja jauhottaa korppujauhoilla.
Kun kananmunat ja sokeri ovat vaahtoutuneet hyvin, lisätään margariinivesiseosta ja kuiva-aineseosta vuorotellen joukkoon ja sekoitetaan hyvin.
Ja paistoaika on n. 40min 175-200 asteisessa uunissa :)
Lopuksi tässä siivilöin paistettujen kakkujen päälle tomusokeria ja..
...aikoinaan Tiimarista löytynyttä sinistä leivontahilettä<3
Valmiit kakut, joihin tuli mukavasti rapea kuori ja pehmeä sisus. Täytyneekö edes sanoa että hävisivät melko nopeasti parempiin suihin :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti